De voorstelling

De ervaring om iemand te verliezen is heel tekenend. Het knaagt, het grijpt in, het is alsof er iets in je DNA verandert. Het is niet enkel confronterend voor de persoon die het verlies ervaart, het voelt ook heel invasief aan voor de naaste omgeving. Het gesprek voeren over verlies is oncomfortabel en wordt daarom soms vermeden.

De muziek doorploegt de verschillende stadia van het rouwproces van compleet onbegrip en verdriet tot aanvaarding. Van ochtenden waarop opstaan een enorme opgave is tot de ochtend waarop je weer zin hebt om te ondernemen en om jezelf het geluk te gunnen.

Jelle Ghys en Freya Pauwels slaan de handen in elkaar om dit onderwerp aan te snijden. Jelle Ghys is multi-instrumentalist en heeft de muziek voor de voorstelling gecomponeerd. Hij begeleidt de muzikanten en het vocaal ensemble terwijl Freya de regie en choreografie voor haar rekening neemt. De voorstelling wordt een samensmelting van muziek en dans in zijn meest waardige vorm.

Freya Pauwels

Freya Pauwels behaalde in 2012 haar Bachelor of Dance. Ze danste in verschillende dansproducties mee van Lonneke van Leth; THE MATCH en HET ZWANENMEER. Daaropvolgend was ze te zien in L’AUTRE en PRÉSENCE' van de Franse choreograaf Brice Mousset in New York en werd ze uitgenodigd in Australië om met The Australian Dance Theatre te werken.

Als freelancer werkte ze al nauw samen met Min Hee Bervoets, Thao Nguyen, Michel Froget, JOE fm, The Cast, Soul15 ... Ze schoolde zich bij in Parijs, Londen, Amsterdam, Brussel, New York, Los Angeles, Melbourne en Adelaide.

In 2015 en 2016 zette ze zich in voor de Rodeneuzenactie van VTM en Q-music in samenwerking met Min Hee Bervoets en danste ze in 5AM en DESTINATIONS van Company Yetsirah als ook in DONNA van Company Noi. Ze was bovendien te zien als aerialist op de mainstage van TOMORROWLAND 2017 en 2018 en in PEDALAENDO HACIA EL CIELO van theater TOL in Frankrijk, Taiwan en China.

Momenteel tourt ze met PETER PAN THE NEVER ENDING STORY van Musichall in Saoedi-Arabië, Turkije, Lebanon, Oman, Egypte en België.


Jelle Ghys

Jelle Ghys is componist en multi-instrumentalist. Hij schrijft sinds jonge leeftijd muziek in zeer uiteenlopende stijlen, volgde opleidingen piano, saxofoon, basgitaar en slagwerk en is autodidact gitaar.

Met Mystic Moose, een akoestische folk-pop-rock groep, waarvoor hij componist en gitarist was, won hij in 2011 Chili Con Rally. In 2012 werden ze finalist ‘KU Leuven Students on Stage’ op Marktrock, wonnen ze de ‘10-daagse van Muziekmozaïek’ op de Gentse Feesten en gingen ze op tour door Tsjechië en Hongarije. 2013 bracht voor Mystic Moose, naast nogmaals de Gentse Feesten, optredens op Labadoux, Gooikoorts en Rootsrally.

In 2013 creëerde Jelle de visuele muziekvoorstelling ‘La Fabuleuse Musique d’Amélie Poulain’, met arrangementen op muziek van Yann Tiersen. Hij werkte als acteur, componist en muzikant mee aan de toneelvoorstelling ‘Romeo+Julia’ die o.l.v. Maarten Van Aerschot finalist amateurTONEELhuis werd. Hij was in 2014 te zien als gastmuzikant in ‘Treasures of the Orient’, een voorstelling buikdans, georganiseerd door Wendy Vervoort, finalist WK Belly Dance 20XY.

Sinds 2016 is Jelle componist, toetsenist en zanger bij Voxx. Een groep waar verschillende muziekstijlen worden gecombineerd met vocale harmonieën.


Dans

Freya Pauwels / Hobie Schouppe / Jean Baptiste Baele
Julie Thomas / Lisa Ingrand Loustau
Tine Sonck / Tugba Cetinkaya

Muziek

Elien Swinnen / Elisabeth Heremans / Emiel Vertongen
Gwen Dekeuleneer / Ilja Van Peel / Jelle Ghys
Mathias Luyten / Olivia Poppe / Timmy Dewaele
Patrick Decoodt / Rafael De Smet

Kostuums, beeld en techniek

Karmien Nys
David Jacobs / Willem Van Dooren
Ego Vanautgaerden / Fredrik Hermans

Contact Freya Pauwels


+32 (0) 497 360698

Contact Jelle Ghys


+32 (0) 497 211236